Ongewenst gedrag leidt nog te vaak tot ongewenst vertrek

Ongewenst gedrag leidt nog te vaak tot ongewenst vertrek

Wacht niet tot het te laat is.
“Organisaties zullen niet zeggen dat zij ongewenst gedrag op de werkvloer willen zien, maar wat wordt er eigenlijk gedaan om dit zoveel mogelijk te vermijden? Vaak krijgt het pas daadwerkelijk aandacht wanneer er vermoedens zijn of er al sprake is van misstanden.”

Dit is de inleiding van dit artikel,
“Ongewenst gedrag leidt nog te vaak tot ongewenst vertrek.”  (link)
Dit artikel lezende merk ik dat ik veel herken uit mijn dagelijkse praktijk in gesprekken met melders. Zelfs bij uitdiensttreding blijven de daadwerkelijke redenen van vertrek veelal achterwege wanneer dit bijvoorbeeld (seksueel) intimiderend gedrag betreft.

Hoe belangrijk is het om als werkgever een helder beleid en/of  een gedragscode te hebben met betrekking tot gewenst gedrag op de werkvloer. Vaak wordt er gedacht… dat is wel bekend. Of, dat is toch duidelijk? Dat blijkt echter regelmatig niet het geval te zijn.
Tip voor werkgevers: het aanstellen en inzetten van een (extern) vertrouwenspersoon kan bijdragen aan het voorkomen van escalaties en daarmee ongewenst verloop.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!